Ny odontologisk medicinvejledning

Publiceret: 21.11.2014

Fra mandag den 24. november kan tandlægefaglige brugere af pro.medicin.dk finde en vejledning med specifikt fokus på brug af medicin i odontologisk praksis

  

Nemt og brugervenligt værktøj til tandlæger 

Tandlæge og lektor ved Københavns Tandlægeskole, Camilla Kragelund, er hovedforfatter på vejledningen. Hun er glad for, at der nu findes en odontologisk medicinvejledning på pro.medicin.dk. "Tidligere havde vi kun ret overordnede artikler om odontologisk brug af medicin på pro.medicin.dk - altså ikke direkte målrettet tandlæger. Det har vi rettet op på nu", forklarer hun. 

  

"Vi har udvidet de eksisterende artikler med behandlingsvejledninger og vejledning i præparatvalg ved odontologisk brug, og tilføjet nye artikler, hvor vi syntes, de manglede. Fx er der nye afsnit om sederende midler og  antibiotika", fortæller Camilla Kragelund. "Vejledningen er ret omfattende, men den er struktureret på en måde, så jeg håber, den vil opleves som et nemt og brugervenligt værktøj". 

  

Udover præparat- og behandlingsvejledninger indeholder vejledningen også relevante kontraindikationer og forsigtighedsområder, ligesom der er henvisning til relevant litteratur. 

  

Tænder 

  

Pro.medicin.dk til tandlæger
Thomas Nødvig, som er informationsfarmaceut på pro.medicin.dk og hovedansvarlig for udviklingen af den odontologiske medicinvejledning, er også glad for resultatet. "Det er første gang, at vi på pro.medicin.dk specifikt fokuserer på at vejlede tandlæger i brug af medicin", forklarer Thomas Nødvig. Han fortsætter: "Vi har gennem årene fået en del forespørgsler fra tandlæger om brug af medicin i odontologisk praksis, så vi er glade for nu at kunne præsentere en specifik odontologisk medicinvejledning til vores tandlægefaglige brugere". 

  

Find den på pro.medicin.dk 

Du kan finde Odontologisk medicinvejledning under fanen "Behandlingsvejledninger". Du kan også finde den ved at skrive "Odontologisk medicinvejledning" i søgefeltet på pro.medicin.dk. 

  

Tandlæge, ph.d. Camilla Kragelund er hovedforfatter på vejledningen og specialtandlæge i Tand-, Mund- og Kæbekirurgi Jan Tagesen er primær referent på vejledningen. 

  

Har du kommentarer eller input til den nye vejledning, er du velkommen til at kontakte sekretariatet på pro.medicin.dk. Skriv til kontakt@medicin.dk.