DiTeKiPol/Act-Hib vaccinen er i restordre

Publiceret: 08.10.2015

Statens Serum Institut informerer om at DiTeKiPol/Act-Hib vaccine til primær vaccination er i restordre. Næste levering vil være omkring 1. november 2015.  

Statens Serum Institut skriver: 

  

Statens Serum Institut (SSI) er gået i restordre med DiTeKiPol/Act-Hib vaccine til primær vaccination. SSI vurderer, at der er ca. 30-40.000 doser på lager hos de praktiserende læger, og med et gennemsnitligt forbrug på 15.000 doser om måneden forventes behovet i restordreperioden de fleste steder at kunne dækkes ind af deres nuværende beholdning, men uensartet fordeling kan betyde, at nogle klinkker løber tør, inden vaccinen igen kan leveres om ca. 3 uger. 

  

I denne situation med forventet kortvarig restance tilrådes det, at de decentrale lagre prioriteres, således at primær vaccination af 3-måneders børn prioriteres over 5-måneders børn, som igen prioriteres over 12-måneders børn. Uvaccinerede børn prioriteres altså over børn, der har fået én eller flere DiTeKiPol/Act-Hib-vacciner. 

  

Manglen på DiTeKiPol/Act-Hib bør imidlertid ikke medføre udskydelse af vaccination med Prevenar13. Hvis lægen ikke har flere DiTeKiPol/Act-Hib-vacciner, bør der altså stadig vaccineres med Prevenar13 til det anbefalede tidspunkt. Dette kan medføre ekstra besøg hos lægen. Eventuelt kan 3. DiTeKiPol/Act-Hib gives sammen med MFR1 ved 15 måneder, for at spare et ekstra besøg. DiTeKiPol/Act-Hib og Prevenar13 kan gives med vilkårligt indbyrdes interval. 

  

Hvis lægen løber tør for primærvacciner i løbet af de næste 3 uger, må den første DiTeKiPol/Act-Hib vaccination udskydes for de 3-måneders børn, der er tilknyttet praksis. Hvis lægen har lagerbeholdning af Infanrix hexa® til brug for færdigvaccination i det midlertidige program, EPI-NYT 50/14, kan denne vaccine evt. anvendes som første primærvaccine i stedet. 

  

Læger, der bestiller andre vacciner, vil også blive orienteret om mangelsituationen pr. brev. Hvis mangelperioden mod forventning bliver længere end 3 uger, vil der blive givet ny information og faglig vejledning via EPI-NYT. 

  

SSI beklager de gener, som mangelsituationen måtte medføre for forældre og praktiserende læger.
 

Læs nyheden i EPI-NYT, uge 41, 2015

  

Se også børnevaccinationsprogrammet på pro.medicin.dk.