Fald i antallet af klamydiatilfælde

Publiceret: 31.08.2012

"Antallet af personer diagnosticeret med klamydia er i 2011 faldet til 26.617 personer. Opgørelsen viser dermed et fald på 1.300 personer, sammenlignet med 2010, på trods af at der har været en stigning i antallet af personer, der er blevet testet. Antallet af personer, der blev diagnosticeret med klamydia, toppede i 2009, hvor næsten 30.000 personer, fortrinsvis unge, blev diagnosticeret", skriver Sundhedsstyrelsen. 

  

Sundhedsstyrelsen skriver, at det er andet år i træk, at der ses et fald, og man håber derfor på, at kurven er vendt. Samtidig ses, at det i høj grad er blandt yngre borgere, at faldet ses. Det er positivt, skriver Sundhedsstyrelsen, da det også er blandt denne gruppe, at klamydia er mest udbredt. 

  

Fakta om klamydia fra Sundhedsstyrelsens hjemmeside
"Klamydia er stadig den mest udbredte sexsygdom, og Sundhedsstyrelsen vurderer, at der i 2011 var cirka 50.000 borgere som blev smittet med klamydia. Heraf blev de 26.600 diagnosticeret. Op mod 50 procent af alle klamydiainfektioner vil være symptomfri, og de personer, det drejer sig om, kan således ikke selv mærke, at de er smittede, men kan stadig smitte andre". 

  

Læs hele artiklen Fald i klamydiatilfælde på Sundhedsstyrelsens hjemmeside.